Social Return

Voor werkgevers

HomeSroi

Social Return On Investment

Polygarde is opgericht door het Maastrichtse Werkvoorzieningsschap MTB. Werken met mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan zit in ons DNA. Wij gaan uit van de mogelijkheden van de mensen en niet van de beperkingen. Dit is dan ook het unieke aan Polygarde: ondernemen met een sociaal hart. Op welke manier geef jij invulling aan sociaal ondernemerschap?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
MVO, ook wel duurzaam ondernemen, is de balans tussen ‘People, Planet en Profit’. Dit betekent dat bedrijven rekening houden met de maatschappelijke effecten van hun bedrijfsactiviteiten. Jouw bedrijf werkt op een manier die door de maatschappij verantwoord gevonden wordt. Hierbij ben je steeds bewust op zoek naar verbetering.

Jouw SROI-opdracht direct ingevuld
Social Return On Investment (SROI) is een methodiek voor het meten van het maatschappelijk rendement dat voortvloeit uit een investering. Organisaties kunnen zichzelf een SROI-opdracht opleggen, maar kunnen deze ook opgelegd krijgen door opdrachtgevers. De overheid bijvoorbeeld stelt SROI als contractvoorwaarde bij aanbestedingen vanaf € 250.000. Minimaal 5% van de aanneemsom of 7% van de loonsom moet door werkgevers geïnvesteerd worden in het bieden van werkplekken voor mensen aan de rand van de arbeidsmarkt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan deze voorwaarde. Je kunt een werkzoekende in dienst nemen, maar bijvoorbeeld ook een stage of leerwerkplek beschikbaar stellen. Als jij een partnership aangaat met Polygarde, dan geef je op die manier invulling aan jouw SROI-opdracht én vul je jouw MVO-doelstelling direct in.

De voordelen:
• Je voldoet aan de SROI-voorwaarde en de Participatiewet
• Je bent flexibel in jouw medewerkersbehoefte
• Risico’s worden beperkt, omdat de werknemers niet direct op jouw loonlijst staan
• De loonkosten vallen lager voor je uit vanwege directe verrekening van de loonkostensubsidie
• Administratieve handelingen en salarisadministratie worden je volledig uit handen genomen
• Het gehele SROI-traject wordt van A tot Z voor je verzorgd

Onze maatschappelijke opdracht
Wie in de beveiligingsbranche MVO roept, roept Polygarde. Toen wij in 1997 werden opgericht hadden we al een maatschappelijke opdracht, namelijk mensen die werkzaam waren voor het Maastrichtse Sociale Werkvoorzieningsschap MTB op te leiden tot beveiliger. Jaren later werden hier meerdere beroepen aan toegevoegd en werd ook op een bredere doelgroep ingezet. Om mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan duurzaam in te zetten, is binnen Polygarde ruime aandacht voor opleiding en begeleiding.

Opleiden en begeleiden
Wij leiden mensen op tot beveiliger, verkeersregelaar, telefonist, receptionist of BOA. We begeleiden hen gedurende het hele traject en hebben daarbij voortdurend aandacht voor hun uitdagingen op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak. Afspraken zijn duidelijk en helder, want we leveren professionele en hoogwaardige diensten aan onze opdrachtgevers.

SROI in de praktijk
Bij Polygarde staat de mens centraal. Daarom zullen wij niemand opleiden tot een beroep dat niet passend is. Wij kijken naar de mogelijkheden en met een persoonlijk ontwikkelplan kunnen wij iemand binnen een bepaalde periode begeleiden naar zijn of haar ‘wensberoep’.

Indien dit wensberoep om welke reden dan ook niet haalbaar blijkt, bespreken wij dit met de betreffende persoon. Dan focussen wij ons op het huidige beroep, zodat deze functie met voldoende afwisseling, voldoening én plezier uitgevoerd wordt.

Prestatieladder Socialer Ondernemen
Om de mate waarin wij sociaal actief zijn meetbaar te maken, heeft Polygarde geïnvesteerd in een certificering genaamd Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit is een landelijk meetinstrument én keurmerk dat de mate van Sociaal Ondernemen objectief zichtbaar maakt. Wij zijn in het bezit van een PSO-certificering op trede 3, het hoogst mogelijke. Hiermee bevestigen wij ons sociaal ondernemerschap.

Heb je ook een SROI-opdracht en kun je ons als partner hiervoor goed gebruiken? Laten we er samen invulling aan geven. Neem contact met ons op.

Waarom Polygarde?

Betrokken en gepassioneerde medewerkers

Je haalt beveiligers, verkeersregelaars, receptionisten, telefonisten of BOA’s in huis met de juiste mentaliteit en gedrevenheid.

Een goed opleidingsniveau en relevante werkervaring

Onze professionals volgen gedegen opleidingen, zijn in staat om met jou mee te denken en weten hoe ze oplossingsgericht moeten werken.

Sociaal en Maatschappelijk Ondernemen (SROI)

Jouw bedrijf levert een waardevolle sociaal-maatschappelijke bijdrage, omdat je werkplekken beschikbaar stelt voor mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan.

Complete dienstverlening met scherpe prijsstelling

Een veelzijdige en flexibele dienstverlening afgestemd op jouw wensen en behoeften met volledige ontzorging en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Onze diensten

Wij waken over gasten en eigendommen, zorgen voor een veilige doorstroming van het verkeer, verwelkomen bezoekers, beantwoorden telefoontjes en dragen bij aan het handhaven van de openbare orde. Wij zijn beveiliger, verkeersregelaar, receptionist, telefonist of BOA.