BOA

Orde & handhaving

De onafhankelijke BOA

Een omgeving waar men zich veilig voelt. Daar draagt een BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) aan bij. Ze houden toezicht op de lokale orde en veiligheid. Hun specialistische kennis en officiële bevoegdheden zorgen ervoor dat mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan. Een verantwoordelijkheid die erg belangrijk is voor onze maatschappij. Onze BOA’s zijn bekwaam en betrouwbaar. Precies wat je nodig hebt.

Belangrijkste taken

 • Bewaking van de lokale orde en veiligheid
 • Bepaalde strafbare feiten opsporen op een bepaald werkterrein
 • Identiteiten controleren, proces-verbaal opmaken, boetes uitschrijven en personen aanhouden als deze worden verdacht van een strafbaar feit
 • Bijdragen aan de voorbereiding van de mogelijke vervolging van verdachten
 • Tegengaan van criminaliteit
 • Effectief optreden tegen geweld en agressie
 • Veiligheid op straat waarborgen
 • Politie ontlasten

Werkterreinen

Om meer eenheid te creëren zijn de BOA-functies verdeeld in werkterreinen, ook wel domeinen genoemd. Per domein gelden specifieke opleidingseisen. Een BOA mag alleen op dat gebied werken, waarvoor hij of zij is opgeleid. Bij Polygarde kunnen BOA’s aan de slag bij de volgende werkterreinen:

Openbare ruimte

BOA’s hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast en ergernissen binnen de openbare ruimte aan te pakken. Hieronder vallen functies als brandweercommandant en parkeercontroleur.

Onderwijs

In het onderwijs handhaven BOA’s de leerplichtwet en alle daaraan gerelateerde wet- en regelgeving. Dit zijn de huidige leerplichtambtenaren.

Openbaar vervoer

BOA’s openbaar vervoer sporen strafbare feiten binnen het openbaar vervoer op. Dit zijn meestal conducteurs.

Generieke oplossing

BOA’s die niet onder een specifiek domein vallen. Hun opsporingsbevoegdheden beperken zich tot wat noodzakelijk is om de functie en taken goed uit te kunnen voeren.

Op zoek naar mensen die een oogje in het zeil houden? De BOA’s van Polygarde zijn graag gezien bij een groot aantal gemeenten in Limburg en Brabant.

De voordelen

 • 24/7 bereikbaar en inzetbaar
 • BOA-opleiding Basisbekwaamheid theorie en praktijk behaald, in bezit van Getuigschrift BOA en beëdigd voor vijf jaar
 • Compleet uniform met alle benodigdheden (in overleg met opdrachtgever)
 • Een scherp oog met aandacht voor details
 • Specifieke deskundigheid op bepaalde delen van opsporing

De extra’s

 • Actiegerichte mentaliteit. Overwerken in verband met drukte? Geen probleem. Overtreders met een grote mond of onderwaardering? Ze zetten door. De straat wordt beschermd, overtreders gewaarschuwd en het milieu is bewaakt
 • Een waardevolle bijdrage aan de maatschappij
 • Net dat pasje extra. Onze BOA’s kunnen meer dan alleen handhaven. Ze weten voor wie en waarvoor ze het doen en hebben hart voor de samenleving

24/7 bereikbaar, 365 dagen per jaar inzetbaar

Wij zijn 24/7 bereikbaar en stand-by, want flexibiliteit hoort bij ons vak. Calamiteiten doen zich immers op elk moment van de dag voor. We zijn er als jij ons nodig hebt. 365 dagen per jaar.

Projectmatig én ad hoc

BOA’s op projectbasis of voor lange periodes inhuren? We regelen een team. Maar we helpen jou ook graag bij een eenmalige, ad hoc opdracht. Wij zorgen dat op het moment dat het nodig is, de juiste man of vrouw op de plek staat.

Kosten inhuren BOA’s

De duur van de opdracht, het aantal BOA’s en eventuele bijzondere attentiepunten bepalen de opbouw van ons aanbod. Er is altijd sprake van maatwerk. Vanzelfsprekend krijg je van ons persoonlijk advies. Offerte aanvragen? Dat kan hier.

Alles onder één dak

Wij nemen jou de complete handhaving uit handen. Dan kun jij je volledig focussen op jouw core business. Dit doen we van planning tot uitvoering. Mét handboeien, insignes en … BOA’s.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Waarom Polygarde?

Betrokken en gepassioneerde medewerkers

Je haalt beveiligers, verkeersregelaars, receptionisten, telefonisten of BOA’s in huis met de juiste mentaliteit en gedrevenheid.

Een goed opleidingsniveau en relevante werkervaring

Onze professionals volgen gedegen opleidingen, zijn in staat om met jou mee te denken en weten hoe ze oplossingsgericht moeten werken.

Sociaal en Maatschappelijk Ondernemen (SROI)

Jouw bedrijf levert een waardevolle sociaal-maatschappelijke bijdrage, omdat je werkplekken beschikbaar stelt voor mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan.

Complete dienstverlening met scherpe prijsstelling

Een veelzijdige en flexibele dienstverlening afgestemd op jouw wensen en behoeften met volledige ontzorging en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Onze diensten

Wij waken over gasten en eigendommen, zorgen voor een veilige doorstroming van het verkeer, verwelkomen bezoekers, beantwoorden telefoontjes en dragen bij aan het handhaven van de openbare orde. Wij zijn beveiliger, verkeersregelaar, receptionist, telefonist of BOA.